Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Prezident Joe Biden podpísal balík ekonomických stimulov

Balík výdavkov, ktorý patrí k najväčším v histórii USA, v Kongrese nepodporil ani jeden republikánsky zákonodarca.

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2021 o 10:40

285

Biden
Na snímke americký prezident Joe Biden, foto: SITA/AP Photo/Andrew Harnik

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Americký prezident Joe Biden podpísal zákon o balíku ekonomických stimulov v objeme 1,9 bilióna dolárov, ktorého cieľom je pomôcť Američanom postihnutým pandémiou ochorenia COVID-19. Súčasťou balíka je vyplatenie 1 400 dolárov väčšine Američanov, predĺženie poskytovania podpory v nezamestnanosti a daňové úľavy pre rodiny s deťmi. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Očakáva sa, že tieto výdavky dostanú z chudoby milióny obyvateľov krajiny, keďže americká miera nezamestnanosti prudko stúpla a podľa údajov ministerstva práce je v súčasnosti na úrovni 6,2 percenta. Prezident Biden uviedol, že balík pomoci obnoví „chrbticu tejto krajiny“.

Balík výdavkov, ktorý patrí k najväčším v histórii USA, v Kongrese nepodporil ani jeden republikánsky zákonodarca. Je to však veľké víťazstvo pre prezidenta. Balík je medzi Američanmi veľmi populárny. Podľa marcového prieskumu organizácie Pew Research Center podporu balíku stimulov vyjadrilo 70 percent dospelých Američanov, vrátane 41 percent stúpencov republikánov.

(1 EUR = 1,1969 USD)

Zdroj: www.bbc.com

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA