Sociálne siete

ZAHRANIČIE

V Ostrave vybuchol byt. Zranilo sa šesť ľudí, jeden z nich je v kritickom stave

Muž v kritickom stave utrpel po výbuchu popáleniny na polovici tela.

Zverejnené:

Upravené: 24. februára 2021 o 11:46

299

ohen
Ilustračná foto, Unsplash, Andy Watkins

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – V skorých ranných hodinách otriasol výbuch poschodovým obytným domom v Ostrave-Hrabůvke. Zranenia utrpelo šesť ľudí, pričom jeden z nich je v kritickom stave v umelom spánku. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Byt explodoval okolo tretej hodiny ráno a následne vypukol požiar. „Vzhľadom k udalosti museli opustiť byty desiatky ľudí, a to z troch vchodov bloku domu,“ informovala policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

Na mieste zasahovalo päť tímov záchranárov, ktorí ošetrili šesť ľudí. Päť z nich vo veku 60 až 86 rokov utrpelo ľahšie zranenia, jedného po intoxikácii dymom previezli do nemocnice. V kritickom stave po výbuchu skončil 37-ročný muž, ktorý utrpel popáleniny na polovici tela. „Zasahujúci lekár ho musel uviesť do umelého spánku, zaistiť dýchacie cesty a previesť na prístrojom riadenú ventiláciu. Po prvotnom ošetrení popálených plôch ho odovzdali tímu popáleninového centra FN Ostrava,“ uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl.

Po ôsmej hodine boli podľa TN.cz policajti stále na mieste, kde zhromažďujú všetky informácie týkajúce sa výbuchu. „V tejto chvíli nie sú známe príčiny explózie. Prehliadka miesta bude možná až po vyjadrení statika,“ vysvetlila Štětínská.

Zdroj: tn.nova.cz

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA