Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Putin od teroristického útoku nebol na verejnosti, ale zavolal Lukašenkovi

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2024 o 13:19

138

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Ruský vodca Vladimir Putin sa neobjavil na verejnosti od piatkového večera, keď sa teroristický útok odohral neďaleko Moskvy, ale podarilo sa mu hovoriť so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom.

Podľa The Insider sa ruské štátne televízne kanály pripravili zverejniť Putinov prejav v súvislosti s teroristickým útokom trikrát počas noci.

V noci očakávanie jeho odvolania zverejnila aj agentúra RIA Novosti, ale označila to za „chybu“.

Ráno hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že účastníci rozhovoru „potvrdili svoju pripravenosť spolupracovať v boji proti terorizmu“.

Lukašenkova tlačová služba napísala, že Lukašenko vyjadril „hlbokú sústrasť v súvislosti s teroristickým útokom, ktorý sa odohral v moskovskej oblasti“.

Putin a Lukašenko tiež „potvrdili svoju pripravenosť udržiavať kontakty medzi príslušnými službami s cieľom účinne reagovať na hrozby terorizmu a extrémizmu“.

Pripomeňme, že Spojené štáty nespochybňujú účasť ISIS na teroristickom útoku na koncerte na predmestí Moskvy. Večer 22. marca vopred varovali Rusko pred hrozbou takéhoto teroristického útoku.

Ráno šéf FSB informoval Putina o zadržaní 11 ľudí, ktorí sa údajne zúčastnili teroristického útoku v Crocus neďaleko Moskvy a presunuli sa na Ukrajinu, pretože „tam majú spojenia“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA