Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Putin sa zúčastnil na námornej prehliadke a námorníctvu prisľúbil nové lode

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 11:57

599

large ecfffdfd cddfba

REKLAMA

26. júl 2020 20:10 SITA, Jan Volek

MOSKVA 26. júla (SITA/AP) – Ruský prezident Vladimir Putin prisľúbil námorníctvu, že v tomto roku dostane 40 nových lodí a plavidiel. Vyjadril sa tak počas nedeľnej námornej prehliadky v Petrohrade.

Prehliadka v Petrohrade a neďalekom Kronštadte sa konala pri príležitosti Dňa námorníctva. Zúčastnilo sa na nej 46 lodí a plavidiel a vyše štyritisíc vojakov. Jej cieľom bolo podľa Putina „demonštrovať rastúcu silu nášho námorníctva“.

V tomto roku by mali podľa neho uviesť do služby 40 lodí a plavidiel rôznych tried. Ruské námorníctvo tiež bude podľa prezidenta vybavené hypersonickými zbraňami, ktoré posilnia jeho bojaschopnosť.

Kremeľ si stanovil modernizáciu armády za jednu zo svojich priorít v čase napätia so Západom po ruskej anexii Krymu v roku 2014.

Podobné námorné prehliadky sa pri príležitosti Dňa námorníctva konali aj v mestách Vladivostok a Petropavlovsk-Kamčatskij na ruskom Ďalekom východe, v Sevastopole na Kryme, v Severomorsku, Baltijsku, Kaspijsku a tiež prístavnom meste Tartus v Sýrii.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA