Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ruské regulačné úrady hrozia zablokovaním Twitteru

Ruský orgán pre dohľad nad médiami Roskomnadzor varoval sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter pred zablokovaním v prípade, že do mesiaca neodstráni obsah, ktorý je v krajine zakázaný.

Zverejnené:

Upravené: 16. marca 2021 o 18:54

245

twitter
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Joshua Hoehne

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Rusko zablokuje sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter, pokiaľ do mesiaca neodstráni obsah, ktorý je v krajine zakázaný. Oznámil to v utorok ruský orgán pre dohľad nad médiami Roskomnadzor. Úrad už minulý týždeň nariadil spomaliť rýchlosť sociálnej a mikroblogovacej siete. Argumentoval tým, že neodstránila zhruba 3-tisíc príspevkov súvisiacich so samovraždami, drogami a pornografiou.

V tom čase Roskomnadzor varoval Twitter, že pokiaľ nezmaže „nelegálny“ materiál, úplne ho zablokuje. Spoločnosť v reakcii na postup ruských úradov zdôraznila, že v oblasti zneužívania detí, propagácie samovrážd a predaja drog uplatňuje politiku nulovej tolerancie. Šéf Roskomnadzoru Vadim Subbotin však tvrdí, že Twitter nesplnil požiadavky ruských úradov.

„Twitter na naše požiadavky primerane nereagoval. Ak budú veci takto pokračovať, za mesiac ho zablokujeme,“ povedal Subbotin podľa ruskej agentúry Interfax. Úrad podľa neho doteraz zo strany Twitteru neregistruje konkrétne kroky smerujúce k odstráneniu zakázaného obsahu.

Twitter je šieste najväčšie sociálne médium v Rusku a značne ho používajú opozičné osobnosti, vrátane uväzneného Alexeja Navaľného. Keď sa v Rusku konali protesty proti jeho väzbe, Roskomnadzor varoval Twitter, TikTok, Facebook a ďalšie sociálne siete pred pokutami, ak nezmažú príspevky vyzývajúce mladých ľudí na účasť. Ruské úrady v marci oznámili, že za neodstránenie takýchto príspevkov žalujú Twitter a ďalšie štyri sociálne médiá.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA