Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Taliansko zabavilo megajachtu ruského oligarchu v hodnote 578 miliónov dolárov

Zverejnené:

Upravené: 13. marca 2022 o 16:32

450

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Talianske úrady zabavili v Terste jachtu rusko-bieloruského miliardára Andreja Melničenka. Ide o uplatnenie sankcií Európskej únie proti Rusku za inváziu na Ukrajinu.

Luxusná jachta Sy A, označovaná za jednu z najväčších na svete, má podľa médií hodnotu 530 miliónov eur a v rukách Talianov je od piatkového večera.

Ako majetok muža, ktorého majetok sa odhaduje na viac ako 18 miliárd dolárov, ju identifikovala talianska polícia.

Severná Kórea podľa USA testovala nové balistické rakety

Melničenko začal s podnikaním v 90. rokoch založením reťazca zmenární a získaný majetok potom investoval do produkcie hnojív a uhoľného priemyslu. Vlastný podiel v nadnárodnom výrobcovi hnojív Eurochem a v uhoľnej energetickej spoločnosti SUEK; jeho podniky zamestnávajú 100 tisíc ľudí.

Eurochem a SUEK vo štvrtok oznámili, že Melničenko rezignoval z postu člena vedenia oboch spoločností.

Zabavovanie plavidiel

Európske protiruské sankcie zmrazili majetok mnohých najbohatších Rusov. Taliansko už zabavilo jachtu tretieho najbohatšieho Rusa Alexeja Mordašova, luxusná loď bola zabavená aj ďalšiemu miliardárovi Gennadiji Timčenkovovi.

Francúzsko predtým ohlásilo konfiškáciu jachty šéfa ropného koncernu Rosnefť Igora Sečina, Nemecko zase zablokovalo megajachtu ruského miliardára Ališera Usmanova v cene 600 miliónov dolárov.

USA uvalili nové sankcie pre raketové testy v Severnej Kórei

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA