Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Twitterového vraha z Japonska odsúdili na smrť

Twitterového vraha z Japonska odsúdili na smrť

Zverejnené:

Upravené: 15. decembra 2020 o 1:00

279

large twitter defc
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/MORAN

REKLAMA

15. december 2020 01:04 SITA, redakcia

TOKIO – Súd v Japonsku poslal na smrť takzvaného Twitterového vraha, ktorý zabil deväť ľudí. Tridsaťročného Takahira Širaišiho uznal vinným zo zabitia, rozštvrtenia a skladovania tiel obetí v jeho byte v Zame neďaleko Tokia. Muž priznal vinu a povedal, že sa neodvolá proti rozsudku.

Polícia zatkla Širaišiho v roku 2017 po tom, čo v jeho byte v našli v chladiarenských boxoch telá ôsmich žien a jedného muža. Obete na sociálnych médiách zverejňovali samovražedné myšlienky. Podľa vyšetrovateľov odsúdený kontaktoval svoje obete na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter a ponúkol sa im, že im pomôže s ich samovražednými túžbami. Ženy, vrátane tínedžeriek, zabil po tom, ako ich znásilnil a spomínaného muža, priateľa jednej z nich, zabil, aby ho umlčal.

Širaišiho obhajoba argumentovala, že len pomáhal obetiam s ich samovražednými túžbami, on sám neskôr povedal, že ich zabil bez ich povolenia.

Predsedajúci sudca Naokuni Jano vyhlásil, že žiadna z obetí nesúhlasila s ich zabitím a Širaiši je plne zodpovedný za ich úmrtia, uvádzajú médiá. Podľa televízie NHK sudca povedal, že jeho zločin bol mimoriadne ohavný a spôsobil strach a obavy v spoločnosti, kde sa sociálne médiá stali nevyhnutnou súčasťou každodenného života.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA