Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Útočník v regionálnom vlaku v Nemecku zabil dvoch ľudí, ďalších sedem zranil

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2023 o 10:49

486

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Dvaja ľudia zomreli a ďalších sedem utrpelo zranenie pri útoku nožom v regionálnom vlaku na severe Nemecka. 

Medzi zranenými je aj muž podozrivý z činu, ktorý má podľa agentúry DPA 33 rokov. Príčina útoku, ktorý sa odohral vo vlaku z Kielu do Hamburgu, zatiaľ nie je známa. Podozrivý bol zadržaný.

„Je to úplne hrozné,“ povedala v prvej reakcii Sabine Sütterlinová-Waacková, ministerka vnútra spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, ktorá o počte mŕtvych informovala. „Sme šokovaní a zdesení, že sa niečo také stalo,“ poznamenala tiež podľa rozhlasovej a televíznej stanice NDR.

Muž na cestujúcich podľa polície zaútočil krátko pred pätnástou hodinou, keď sa súprava blížila do stanice v obci Brokstedt. Na nástupišti sa ho potom ľuďom podarilo premôcť a zadržať do príchodu polície. Podozrivý utrpel stredne ťažké zranenia a teraz je v nemocnici. Server denníka Bild najprv uviedol, že podozrivým je Sýrčan, úrady neskôr oznámili, že je to Palestínčan. DPA napísala, že mohol trpieť psychickými problémami a nebol vedený ako extrémista.

Jeden z očitých svedkov serveru Kieler Nachrichten povedal, že ľudí vo vagóne zachvátila panika, keď k nim pribehla trojica dievčat s tým, že vo vlaku je muž ozbrojený nožom. Bild zase napísal, že sa pasažieri bránili aj tým, že na útočníka hádzali kufre. Keď vlak zastavil v Brokstedte, vybehli z neho cestujúci čo najrýchlejšie von, aby sa dostali do bezpečia.

Na miesto činu onedlho potom prišli spolkoví aj krajinskí policajti a tiež rad zdravotníkov. Jeden z cestujúcich je podľa Bildu v ohrození života, web NDR píše o troch vážne zranených a štyroch osobách s ľahkým poranením.

Útoky samurajským mečom v kostoloch v Španielsku. Zomrel jeden človek

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA