Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V centre Prahy zomrel ukrajinský lekár na následky pádu kusu rímsy

Zverejnené:

Upravené: 9. augusta 2024 o 16:45

253

Zdroj: ČTK

REKLAMA

Globalnews

V centre Prahy vo štvrtok spadol zo strechy domu kus rímsy a zabil muža na električkovej zastávke, zosnulý bol ukrajinský lekár.

Informuje o tom Radio Prague International.

Tragédia sa stala vo štvrtok 8. augusta na električkovej zastávke na Lazarskej ulici. Počas silného lejaku a vetra spadol kúsok rímsy z historickej budovy, prerazil sklenenú strechu autobusovej zastávky a smrteľne zranil muža stojaceho pod ňou. Muž zomrel na mieste na zranenie hlavy.

Ukázalo sa, že zosnulým bol ukrajinský lekár Vitalij Slavnov. Oznámil to na sociálnych sieťach jeho priateľ Alexander Slemzin.

„Neviem, čo povedať… Vynikajúci chirurg, otec troch detí, zakladateľ jedinečnej lekárskej kliniky v Odese. Muž najbystrejšej duše a skutočný muž… Ten chlap má 45 rokov, mohol by zachrániť toľko ďalších životov,“ napísal.

Hasiči pracovali na mieste, skontrolovali spoľahlivosť fasády, aby zabránili pádu ďalších jej častí. Výsledkom bolo, že z odkvapu bolo demontovaných asi 100 kilogramov nestabilného materiálu, ktorý sa tiež mohol zrútiť.

Polícia začala vyšetrovanie núdzového stavu ako spôsobenia smrti z nedbanlivosti.

Podľa majiteľa bol dom nedávno zrekonštruovaný a riadne udržiavaný. Stavebný inžinier, ktorého ČTK kontaktovala, uviedol, že takéto nehody sú zvyčajne spôsobené viacerými faktormi, ako sú vibrácie električiek v kombinácii s koróziou materiálu.

Koncom júla sa v tureckom meste Alanya stala smrteľná nehoda chodca a motocyklistu, pri ktorej zomrel občan Ukrajiny.

Predtým bolo pri nehode mikrobusu v Poľsku neďaleko hraníc s Nemeckom zranených 9 Ukrajincov vrátane detí.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA