Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Indii sa zrútil visutý most, zomrelo najmenej 132 ľudí. Väčšina z nich spadla do rieky

Zverejnené:

Upravené: 31. októbra 2022 o 10:41

855

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Pri zrútení mosta pre peších v západoindickom štáte Gudžarát zomrelo najmenej 132 ľudí, uviedol dnes podľa agentúry AP predstaviteľ miestnej vlády. Predchádzajúca bilancia uvádzala 81 mŕtvych. Novo zrekonštruovaný visutý most cez rieku v meste Morbi spadol v nedeľu, v tom čase na ňom boli davy ľudí.

„Bilancia mŕtvych po zrútení mosta vzrástla na 132. Záchranná operácia a hľadanie preživších ďalej pokračujú,“ uviedol podľa agentúry Reuters jeden z policajných veliteľov. Počet mŕtvych potom novinárom potvrdil aj činiteľ miestnej vlády Harš Sanghvi.

Podľa svedkov je medzi obeťami množstvo žien a detí, asi 130 ľudí sa podarilo zachrániť, uviedla agentúra AFP.

Zábery, ktoré odvysielala televízia Zee News, ukazujú desiatky ľudí držiacich sa lán zrúteného mosta, zatiaľ čo sa im záchranný tím snaží pomôcť. Niektorí liezli po rozbitej konštrukcii a snažili sa dostať na breh rieky, iní plávali do bezpečia.

Historický most dlhý 230 metrov bol postavený v 19. storočí za britskej nadvlády. Šesť mesiacov bol uzavretý kvôli rekonštrukcii a znovu sprístupnený verejnosti bol minulý týždeň. Most je turistickou atrakciou a priťahuje množstvo ľudí najmä teraz, keď je obdobie sviatkov.

Indický premiér Nárendra Módí je teraz na trojdňovej návšteve práve v štáte Gudžarát, z ktorého pochádza. Ministerský predseda oznámil, že nariadil najvyššiemu predstaviteľovi štátu, aby urýchlene zmobilizoval tím pre záchrannú operáciu. Vláda štátu tiež vytvorila päťčlenný zvláštny vyšetrovací tím.

Počet kyberútokov na východoeurópske krajiny rastie

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA