Sociálne siete

ZAHRANIČIE

V juhoafrickom klube našli telá 22 ľudí, polícia však príčinu smrti nepozná

Zverejnené:

Upravené: 26. júna 2022 o 21:04

568

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V juhoafrickom meste East London v nedeľu ráno našli v nočnom klube 22 tiel mladých ľudí. Ich telá ležali na podlahe aj na stole. 

Podľa agentúry AFP zrejme tragédiu nespôsobila hromadná panika a ušliapanie, pretože obete nemali viditeľné zranenia.

Úrady ich smrť vyšetrujú a nariadili pitvy, o príčine úmrtí ľudí vo veku od 18 do 20 rokov ale zatiaľ nič bližšieho nevedia.

Záchranári dorazili do podniku Enyobeni Tavern na okraji asi tristotisícového mesta East London v skorých ranných hodinách. Mŕtvych tam našli ležať na podlahe aj na stoloch. Podľa miestneho činiteľa vyšetrovatelia okrem iného odobrali vzorky, aby zistili, či úmrtie nespôsobila otrava. Patológovia budú u obetí vykonávať toxikologické testy.

Zelenskyj odvolal veľvyslanca v niekoľkých krajinách, vrátane Slovenska

Juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa vyjadril sústrasť pozostalým a podotkol, že ho znepokojilo, v akých podmienkach sa mladí ľudia, často aj neplnoletí, schádzali. Šéf provincie Oscar Mabuyane odsúdil „neobmedzenú konzumáciu alkoholu“.

„Okamžite sa pustíme do pitiev, aby sme poznali príčinu smrti,“ povedal agentúre Reuters forenzný pracovník.

„Je to výzvou pre celú komunitu, aby nenechala naše deti takto umierať,“ povedal šéf miestnej polície Bheki Cele naživo v televízii.

Sedemnásťročné dievča Lolly uviedlo, že bol podnik obľúbeným miestom pre tínedžerov. Miestna komunita však trvá na tom, aby bol podnik čo najskôr zatvorený. „Všetci to tu chcú zavrieť, pretože obsluha predávala alkohol maloletým. Všetci sú nahnevaní aj smutní zároveň,“ dodala.

„To, čo sa stalo, možno prirovnať k masakru,“ uviedol starosta mesta Xola Pakati vo vyhlásení.

„Stále si nie som istý, čo sa skutočne stalo. Keď mi ráno zavolali, bolo mi povedané, že je miesto plné ľudí a že sa niektorí z nich snažia násilím dostať do krčmy,“ popísal majiteľ podniku Siyakhangela Ndevu.

G7 sľubuje, že na neurčito podporí Ukrajinu vo vojne s Ruskom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA