Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Marseille pokračujú záchranné akcie v troskách domu, hasiči našli tri telá

Zverejnené:

Upravené: 10. apríla 2023 o 12:27

1135

REKLAMA

Pri pátracej akcii v sutinách domu, ktorý sa v noci na nedeľu zrútil v centre druhého najväčšieho francúzskeho mesta Marseille, našli hasiči v pondelok ráno dve telá, neskôr aj tretie. Ďalších päť ľudí je zranených. K zrúteniu päťposchodovej budovy došlo pravdepodobne v dôsledku výbuchu, ktorého príčiny nie sú doposiaľ známe.

O náleze mŕtvych informovala v pondelok ráno agentúra AFP. Nešťastie si vyžiadalo aj najmenej päť zranených.

Prokurátorka Dominique Laurensová v nedeľu uviedla, že nemožno kontaktovať osem obyvateľov zo zrúteného domu a ďalšiu jednu osobu z okolia. Marseillský starosta Benoit Payan dodal, že je ešte nádej, že sa podarí v troskách nájsť preživších.

Podľa úradov je teraz nezvestných šesť ľudí zo zrúteného domu. Záchranné práce dlho komplikoval požiar; hľadanie nezvestných v sutinách začalo až v nedeľu večer. Podľa Payana sa pritom môže oheň kedykoľvek znova rozhorieť.

Zranenia pochádzajú z okolitých budov, ktoré boli tiež čiastočne poškodené. Ich stav je vážny, ale nie sú ohrození na živote. Mŕtvych, ktorých hasiči našli v troskách, sa podľa starostu Payana zatiaľ nepodarilo identifikovať.

Payan uviedol, že k zrúteniu päťposchodovej budovy došlo pravdepodobne v dôsledku výbuchu, ktorého príčiny nie sú doposiaľ známe. Podľa prokurátorky je jednou z vyšetrovacích téz únik plynu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA