Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ukrajinci majú k protiofenzíve 200 až 400 tisíc vojakov, varuje Prigožin

Zverejnené:

Upravené: 10. apríla 2023 o 12:32

557

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ukrajinská armáda si na protiofenzívu nazhromaždila asi 200-tisíc vojakov, podľa niektorých zdrojov dokonca 400-tisíc, tvrdí zakladateľ ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin. Dodal, že ukrajinskú armádu nie je dobré podceňovať, píše napríklad ruský web Ura.news.

„Zhromaždili asi 200, podľa niektorých zdrojov až 400 tisíc vojakov,“ povedal Prigožin na stretnutí Cyber ​​Front Z. Dodal , že ozbrojené sily Ukrajiny čakajú na okamih, kedy pôda vyschne, a až dorazí západné technológie .

Podľa správ Prigožinovi žoldnieri operujú u ukrajinského Bachmutu. Na začiatku apríla Prigožin vyhlásil, že mesto wagnerovci dobyli, ukrajinské úrady ale tvrdenia odmietli a uviedli, že boje pokračujú, píše BBC.

Podľa veliteľa ukrajinských pozemných vojsk Oleksandra Syrskeho je situácia vo východoukrajinskom meste obliehanom niekoľko mesiacov ťažká, ale stále pod kontrolou. Ruské sily tu prešli v boji k taktike spálenej krajiny, ktorú predtým uplatňovali v Sýrii. Ukrajinské pozície ničia intenzívnym bombardovaním.

V Británii sa po prvýkrát uskutoční celoštátne testovanie núdzového varovného systému

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA