Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Vo veku 56 rokov zomrela speváčka Sinéad O’Connor

Zverejnené:

Upravené: 27. júla 2023 o 4:24

423

Sinéad O’Connor, írska speváčka a skladateľka, ktorá v 90. rokoch predala milióny nahrávok, zomrela vo veku 56 rokov.

REKLAMA

Sinéad O’Connor, írska speváčka a skladateľka, ktorá v 90. rokoch predala milióny nahrávok svojimi etéreálnymi baladami a rebelantskými hymnami, zomrela vo veku 56 rokov.

Jej rodina oznámila smrť vo vyhlásení vo štvrtok, ktoré bolo zverejnené v írskych médiách. Ďalšie podrobnosti neboli okamžite dostupné.

Vyhlásila, že je „hrdá, že robí neplechy“ a jej hudba odrážala jej tumultný osobný život s textami o sexizme, náboženstve, zneužívaní detí, hladomore a policejnej brutalite, ktoré boli podložené reggae beatmi, tradičnými írskymi melódiami a pulzujúcimi popovými refrénmi. Ako mladá dievčina bola bitá svojou matkou a neskôr jej diagnostikovali komplexnú poruchu stresu po traume, hranicnú poruchu osobnosti a bipolárnu poruchu. V nedávnych rokoch verejne priznala myšlienky na samovraždu.

V januári 2022 sa jej teenageovský syn Shane zabil a ona verejne vyhrožovala, že urobí to isté a bola hospitalizovaná. Skôr v tomto mesiaci pani O’Connorová zverejnila na Twitteri, že Shane bol „láska jej života, svetlo jej duše“ a dodala, že je bez neho stratená.

The Washington Post

Foto: IG

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA