Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Vo viacerých európskych štátoch klesá dôvera vakcíne AstraZeneca

Podľa najnovších februárových a marcových prieskumov uskutočnených vo Francúzsku, Nemecku, Španielsku a Taliansku považujú obyvatelia týchto štátov vakcínu AstraZeneca skôr za nebezpečnú než bezpečnú.

Zverejnené:

Upravené: 22. marca 2021 o 16:24

370

astrazeneca
Ilustračné foto, zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Medzi Európanmi klesá dôvera v bezpečnosť vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca. Vyplýva to zo štúdie YouGov, ktorá uvádza, že ľudia spomenutej očkovacej látke nedôverujú do takej miery, ako iným alternatívam od Pfizeru alebo Moderny.

Rozhodnutie viacerých krajín prerušiť podávanie vakcíny AstraZeneca pre obavy, že môže spôsobovať nebezpečné krvné zrazeniny, podľa YouGov vážne poškodilo vnímanie bezpečnosti vakcíny zo strany verejnosti v Európe.

Podľa najnovších februárových a marcových prieskumov uskutočnených vo Francúzsku, Nemecku, Španielsku a Taliansku považujú obyvatelia týchto štátov vakcínu AstraZeneca skôr za nebezpečnú než bezpečnú. Z krajín, ktoré boli súčasťou oboch prieskumov, považujú vakcínu za bezpečnú akurát ľudia v Spojenom kráľovstve.

V marci odborníci z YouGov skúmali aj názory Švédov a Dánov. Kým prví vakcíne AstraZeneca stále veria, u tých druhých je dôvera a nedôvera na približne rovnakej úrovni.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA