Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Zomrel legendárny reggae spevák Toots Hibbert

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 10:09

429

large toots car afded

REKLAMA

12. september 2020 12:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 12. septembra (SITA) – Vo veku 77 rokov zomrel jamajský priekopník reggae Frederick Nathaniel „Toots“ Hibbert. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na kapelu Toots & the Maytals.

Legendárny hudobník bol od začiatku šesťdesiatych rokov minulého storočia lídrom reggae a ska formácie Toots & the Maytals a práve tá v piatok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter oznámila jeho úmrtie. Hibbert podľa nich „skonal pokojne“ v Kingstone na Jamajke, obklopený svojou rodinou.

BBC uvádza, že príčina jeho úmrtia nie je známa, no v uplynulých dvoch týždňoch ho pozitívne testovali na koronavírus a ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti. Skupina a Hibbertova rodina sa vo vyhlásení tiež poďakovali zdravotníkom, ktorí sa o neho starali. Hudobník po sebe zanechal manželku a sedem detí.

Hibbertovi pripisujú popularizáciu žánru reggae a dokonca aj jeho pomenovanie, keďže jeho singel Do the Reggay z roku 1968 je prvou piesňou, ktorá použila tento termín. Medzi ďalšie jeho populárne skladby patria Pressure Drop, Sweet and Dandy alebo 54-46 That’s My Number. Formácia pritom len pred niekoľkými týždňami vydala prvý album po vyše desaťročí, s názvom Got to Be Tough.

Magazín Rolling Stone ho vo svojom minulomesačnom profile označil za „najlepšieho žijúceho speváka reggae na svete“ a radí ho tiež medzi 100 najlepších spevákov všetkých čias.

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-54129388

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA