Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Akcie Trumpovej mediálnej spoločnosti klesli na rekordné minimum

Zverejnené:

Upravené: 21. augusta 2024 o 17:02

192

large trump cedacef
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Akcie Trump Media & Technology Group klesli na rekordné minimum po nedávnom návrate republikánskeho prezidentského kandidáta na konkurenčnú mediálnu platformu X.

Informuje o tom agentúra Reuters.

Akcie Trump Media údajne klesli na 21,33 USD, čo je viac ako 4 %. Na konci obchodovania akcie klesli o 3,7 % na 21,42 USD, čo bola ôsma seansa strát v rade.

Trumpov klesajúci náskok v prieskumoch verejnej mienky a na trhoch s volebnými stávkami v posledných týždňoch tiež zaťažil akcie, ktoré niektorí maloobchodníci považovali za stávku na to, či Trump vyhrá druhé funkčné obdobie.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Trump Media, ktorej hlavným aktívom je aplikácia Truth Social, vykázala štvrťročnú stratu 16,4 milióna dolárov a tržby len 837 000 dolárov. Trhová hodnota spoločnosti je približne 4,3 miliardy dolárov, čo je nárast z viac ako 8 miliárd dolárov začiatkom tohto roka.

Očakáva sa, že Trump bude mať právo začať vyplácať svoj takmer 60% podiel – alebo 114,75 milióna akcií – svojej sociálnej siete, keď sa budúci mesiac skončí obdobie blokovania dôverných informácií.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA