Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Americká tajná služba previedla časť Bidenovho bezpečnostného personálu na Trumpa

Zverejnené:

Upravené: 16. augusta 2024 o 11:09

158

large trump cedacef
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americká tajná služba od minulomesačného pokusu o atentát rôznymi spôsobmi posilnila bezpečnosť bývalého prezidenta Donalda Trumpa, a to aj tým, že mu poskytla časť bezpečnostného tímu prezidenta Joea Bidena.

Vo štvrtok o tom informovali denník The New York Times viacerí ľudia oboznámení s touto problematikou.

Presun členov prezidentského bezpečnostného tímu k prezidentskému kandidátovi je nezvyčajný, uviedol predstaviteľ tajnej služby pod podmienkou anonymity.

Zvýšená hrozba násilia voči Trumpovi v kombinácii s nedávnym skrátením Bidenovho cestovného plánu však spôsobila, že tento krok bol potrebný a možný, dodal zdroj.

Tajná služba tiež zakúpila balistické sklo, ktoré je určené na odrazenie nábojov, aby poskytlo zvýšenú ochranu Trumpovi na nadchádzajúcich predvolebných zhromaždeniach pod holým nebom.

Tajná služba je pod tlakom od 13. júla, keď ozbrojený muž dokázal nerušene spustiť paľbu v Trumpovom smere na zhromaždení pod holým nebom v Pensylvánii. Výsledkom bolo, že výstrel zasiahol Trumpovo ucho, zabil jedného diváka a vážne zranil dvoch ďalších.

Tajná služba sa prihlásila k zodpovednosti za bezpečnostné medzery, ktoré umožnili streľbu. Jej riaditeľka Kimberly Chitle odstúpila.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA