Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Biden opäť vyzval Kongres, aby schválil vojenskú pomoc Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 16. marca 2024 o 12:47

148

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden využil ďalšiu príležitosť, aby vyzval americký Kongres, aby schválil vojenskú pomoc Ukrajine, pričom kritizoval prezidenta agresorského štátu Vladimira Putina.

Informoval Biden na prejave na slávnostnej večeri Priateľov Írska pri príležitosti Dňa svätého Patrika

Biden načrtol paralely medzi Američanmi a Írmi ako národmi, ktoré podporujú snahu o slobodu – a to je to, čo „vidíme v našej podpore Ukrajiny a na pozadí Putinovej brutálnej ofenzívy proti Ukrajine“.

Americký prezident sa prihovoril írskemu premiérovi Leovi Varadkarovi, ktorý bol prítomný v sále, a poďakoval mu za pokračujúcu humanitárnu pomoc Ukrajincom.

„Sľubujem, že budem naďalej prispievať. Som si istý, že drvivá väčšina – a je mi ľúto, že to hovorím – ale myslím si, že drvivá väčšina členov Kongresu je ochotná urobiť svoju časť a naďalej vyzývať každého člena v tejto miestnosti, aby sa postavil Vladimírovi Putinovi. Je to zločinec,“ dodal Biden.

„A vyzývam vás, aby ste mi okamžite poslali zákon o národnej bezpečnosti na podpis. Návrh zákona obsahuje financovanie Ukrajiny a Izraela a v neposlednom rade humanitárnu pomoc Gaze. Naozaj, naozaj to potrebujú,“ zhrnul americký prezident.

Minulý mesiac americký prezident Joe Biden v prejave na verejnom podujatí nazval ruského prezidenta Vladimira Putina „bláznivým synom suky“. Kremeľ už tieto slová označil za „hanbu“.

Samotný Putin považuje za „adekvátnu reakciu“, že ho Biden nazval sučkovým synom.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA