Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Biden povedal, že najdôležitejšie je poraziť Trumpa

Zverejnené:

Upravené: 10. augusta 2024 o 17:09

201

V stredu, na ktorú pripadol Deň Nezávislosti Ukrajiny, ohlásil americký prezident Joe Biden doposiaľ najväčšiu pomoc Ukrajine od začiatku Ruskej invázie.
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden označil víťazstvo nad exprezidentom a kandidátom Donaldom Trumpom za „najdôležitejšiu“ úlohu.

Biden v rozhovore pre CBS News.

Biden pripomenul Trumpa, keď komentoval svoje rozhodnutie odstúpiť z prezidentských volieb.

Neviem ani povedať, koľko mám rokov, je pre mňa ťažké to povedať. Aj keď je mi cťou, že môžem byť prezidentom, verím, že mám voči krajine povinnosť robiť to, čo robím, najdôležitejšiu vec, ktorú môžete urobiť, a to poraziť Trumpa,“ povedal Biden.

Biden odstúpil z prezidentských volieb koncom minulého mesiaca po tom, čo naňho začali vyvíjať tlak členovia jeho vlastnej strany. Tento tlak bol poháňaný neúspešným vystúpením v protitrumpovskej debate koncom júna, ktorá viedla k rastúcim obavám o prezidentov vek, jeho duševný stav a jeho schopnosť získať späť Biely dom.

Prezident rýchlo podporil viceprezidentku Kamalu Harrisovú, ktorá je teraz demokratickou prezidentskou kandidátkou.

V utorok oznámila guvernéra Minnesoty Tima Walza ako svojho protikandidáta.

Podľa nedávneho prieskumu Ipsos je Harrisová pred Trumpom s výsledkom 42 % oproti 37 % v celoštátnom prieskume.

V auguste Harrisová získala 99 % hlasov delegátov Demokratického národného zhromaždenia počas hlasovania o svojej kandidatúre v prezidentských voľbách v USA.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA