Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Biden požiadal Netanjahua, aby pripravil útok na Irán, ktorý by odradil budúce útoky

Zverejnené:

Upravené: 26. októbra 2024 o 14:23

41

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden počas telefonického rozhovoru minulý týždeň vyzval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, aby „pripravil“ takýto útok na Irán v reakcii na jeho raketové útoky, ktoré by odradili od budúcich útokov.

Informuje o tom CNN s odvolaním sa na zástupcu americkej administratívy.

Podľa televízneho kanála americkí predstavitelia očakávali, že Izrael podnikne odvetné opatrenia proti Iránu do 5. novembra.

Počas rozhovoru s Netanjahuom Biden diskutoval o celkovej situácii a „vyzval premiéra, aby vypracoval reakciu, ktorá by odradila ďalšie útoky na Izrael a zároveň znížila riziko ďalšej eskalácie,“ uviedol partner kanála.

„A toto je náš cieľ. Je to tiež cieľ Izraela, ako dnes večer povedali, ak sa Irán rozhodne odpovedať, sme plne pripravení opäť sa brániť proti akémukoľvek útoku,“ povedal predstaviteľ.

Izraelské ozbrojené sily oznámili útoky na Irán v reakcii na „mesiace nepretržitých útokov iránskeho režimu“. Cieľom izraelských útokov boli vojenské zariadenia.

Americká prezidentská administratíva uviedla, že americká strana sa nezúčastnila naizraelskej operácii proti Iránu.

Britský premiér Keir Starmer vyzval Irán, aby na útok nereagoval, a povedal, že Blízky východ sa musí „vyhnúť ďalšej regionálnej eskalácii“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA