Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Británia je pripravená na rôzne scenáre vývoja udalostí v Rusku, tvrdí Sunak

Zverejnené:

Upravené: 26. júna 2023 o 14:47

367

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Po pokuse Wagnerovej PMC o uskutočnenie prevratu v Ruskej federácii šéf britskej vlády Rishi Sunak povedal, že Spojené kráľovstvo je pripravené na rôzne scenáre vývoja udalostí v Rusku.

Sunakove pondelkové vyhlásenie citovala agentúra Reuters.

Sunak povedal, že Británia pozorne sleduje vývoj v Rusku, kde ruský prezident Vladimir Putin čelil bezprecedentnej výzve voči svojej moci v súvislosti s neúspešným povstaním žoldnierskych bojovníkov Wagnerovej skupiny.

„Je príliš skoro predpovedať s istotou, aké môžu byť dôsledky, ale, samozrejme, sme pripravení, ako vždy, na rôzne scenáre,“ povedal Sunak novinárom.

„Toto je situácia, ktorú už nejaký čas analyzujeme a monitorujeme, pretože sme si vedomí potenciálne destabilizujúceho vplyvu ruskej nezákonnej vojny na Ukrajine a napätia medzi Wagnerovou skupinou a Putinovým režimom,“ dodal šéf britskej vlády.

Podľa The Times sa britská vláda domnieva, že Spojené kráľovstvo by sa malo pripraviť na scenár neočakávaného kolapsu Ruskej federácie, aby takéto udalosti neprekvapili Londýn.

Litovský prezident Gitanas Nauseda povedal, že pokus o povstanie Wagnerovej PMC naznačuje, že podobné a ešte väčšie nepokoje v Rusku možno očakávať v budúcnosti.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA