Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

FBI ukázala zbraň, z ktorej sa strelec pokúsil zabiť Trumpa

Zverejnené:

Upravené: 29. augusta 2024 o 16:21

148

large Trump  defdecfaaba abcaca
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie zverejnil nové fotografie zbrane, ktorá bola použitá na atentát na republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa počas júlového zhromaždenia, ako aj batoh a výbušniny, ktoré mal strelec vo svojom aute.

Fotografia bola zverejnená po tom, čo predstavitelia FBI poskytli nové podrobnosti o pátraní po Thomasovi Matthewovi Crookesovi online niekoľko dní pred streľbou a o tom, ako vyšetrovatelia využívajú tieto vyhľadávania na pochopenie strelcovho myšlienkového pochodu v deň pokusu o atentát.

Fotografie ukazujú skladaciu pažbu, ktorá podľa vyšetrovateľov mohla byť použitá na skrytie pušky na mieste činu.

Hovorca FBI Kevin Roek uviedol, že 20-ročný Thomas Crookes, ktorý sa pokúsil zavraždiť Trumpa v polovici júla, sa mesiace rozhodoval, ktorú verejnú osobnosť zastrelí.

Podľa neho FBI zatiaľ nebola schopná určiť, čo podnietilo Crookesa k pokusu o Trumpa. Údaje z jeho elektronických zariadení ukazujú, že sa zaujímal o rôzne ideológie, ale nebolo možné zistiť, že by bol motivovaný nejakými konkrétnymi názormi.

Počas pokusu o atentát na Trumpa počas predvolebného zhromaždenia 13. júla 2024 mu guľka zasiahla ucho, pričom zabila jednu osobu na tribúne za Trumpom a zranila dvoch ďalších. Útočníka, 20-ročného Thomasa Matthewa Crookesa, na mieste zabili agenti tajnej služby.

Americká tajná služba sa prihlásila k zodpovednosti za bezpečnostné medzery, ktoré umožnili pokus o atentát na Trumpa. Jej riaditeľka Kimberly Chitle odstúpila.

Niektorí zamestnanci tajnej služby na ochranu Joea Bidena boli preložení na obranu Trumpa.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA