Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Irak odblokoval Telegram po tom, ako sa platforma dohodla na bezpečnostných požiadavkách

Zverejnené:

Upravené: 14. augusta 2023 o 12:17

427

Zdroj: Getty Images

REKLAMA

Globalnews

Iracké ministerstvo komunikácií oznámilo, že odblokuje aplikáciu na odosielanie správ Telegram, ktorú Bagdad predtým obmedzil s odvolaním sa na bezpečnostné obavy a úniky údajov od oficiálnych vládnych agentúr a občanov.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Vo vyhlásení ministerstvo uviedlo, že rozhodnutie zrušiť zákaz prišlo po tom, čo spoločnosť, ktorá vlastní platformu, reagovala na požiadavky bezpečnostných agentúr, ktoré ju vyzvali, aby zverejnila subjekty, ktoré unikli údaje občanov.

Je potrebné poznamenať, že aplikácia je v Iraku široko používaná na zasielanie správ, ako aj zdroj správ a na zdieľanie obsahu.

Okrem toho niektoré telegramové kanály obsahujú veľké množstvo osobných údajov vrátane mien, adries a rodinných väzieb Iračanov.

Ministerstvo tiež vo vyhlásení uviedlo, že Telegram vyjadril plnú pripravenosť komunikovať s príslušnými orgánmi.

V reakcii na žiadosť agentúry Reuters člen tlačovej služby Telegramu uviedol, že zverejňovanie súkromných údajov bez súhlasu používateľa je zakázané zmluvnými podmienkami Telegramu a takýto obsah moderátori pravidelne odstraňujú.

„Môžeme potvrdiť, že naši moderátori odstránili niekoľko kanálov, ktoré distribuovali osobné údaje. Môžeme však tiež potvrdiť, že Telegram nepožadoval žiadne súkromné údaje používateľov a že nebol šírený,“ poznamenal Telegram

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA