Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Lavrov opäť hovoril o riziku jadrovej vojny

Zverejnené:

Upravené: 22. apríla 2024 o 13:22

90

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov zopakoval, že podpora Ukrajiny kľúčovými západnými štátmi „vytvára riziko jadrovej konfrontácie“.

Jeho slová citovala agentúra Reuters.

V pondelok 22. apríla šéf ruského ministerstva zahraničných vecí povedal, že Spojené štáty a NATO sú údajne „posadnuté myšlienkou spôsobiť Rusku strategickú porážku“, čo zvyšuje jadrovú hrozbu, pretože hovoríme o jadrových štátoch.

Lavrov vyjadril osobitné znepokojenie nad skutočnosťou, že Ukrajina je podporovaná „jadrovou trojkou“ západných štátov – Spojených štátov, Veľkej Británie a Francúzska – a nazval ich „hlavnými iniciátormi rôznych provokatívnych krokov“.

„Považujeme to za vážne strategické riziko, ktoré vedie k zvýšeniu úrovne jadrového nebezpečenstva… Západ nebezpečne balansuje na pokraji priameho vojenského stretu medzi jadrovými mocnosťami, ktorý hrozí katastrofickými následkami,“ povedal Lavrov.

Koncom minulého týždňa Lavrov povedal, že Švajčiarsko nemôže usporiadať mierovú konferenciu o vojne na Ukrajine, pretože sa zmenilo z neutrálneho štátu na „otvorene nepriateľský“.

Pripomeňme, že v sobotu 20. apríla Snemovňa reprezentantov USA po mesiacoch diskusií schválila návrh zákona s financovaním ďalšej podpory Ukrajiny, v najbližších dňoch sa očakáva, že ho prijme Senát.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA