Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj telefonicky hovoril s Bidenom o vojenskej pomoci Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 23. apríla 2024 o 7:15

93

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden ubezpečil ukrajinského lídra Volodymyra Zelenského, že ak ho Senát schváli, okamžite podpíše zákon o poskytovaní americkej vojenskej pomoci.

Zelenskyj na Telegrame.

„Mal som telefonický rozhovor s americkým prezidentom Joeom Bidenom po hlasovaní v Snemovni reprezentantov. Prezident ubezpečil, že ak ho schváli Senát, zákon okamžite podpíše. Som vďačný Joeovi Bidenovi za jeho neochvejnú podporu Ukrajine a za jeho skutočné globálne vodcovstvo.“

Zelenskyj povedal, že tiež zaznamenal podporu oboch strán pre návrh zákona a osobnú úlohu predsedu Snemovne reprezentantov Mikea Johnsona a vodcu menšiny Hakeema Jeffriesa.

Ukrajinský prezident povedal Bidenovi o ruskom leteckom terore s tisíckami rakiet, dronov a bômb. Najmä o útoku na charkovskú televíznu vežu len niekoľko minút pred rozhovorom. Toto je jasný zámer Ruska urobiť mesto neobývateľným.

„Diskutovali sme o prvom balíku obrannej pomoci po prijatí zákona. Mám ubezpečenie prezidenta, že bude rýchla a silná a posilní naše protivzdušné, ďalekonosné a delostrelecké kapacity. Rokovali sme aj o podpísaní bilaterálnej bezpečnostnej dohody a prípravách na nadchádzajúci mierový samit.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA