Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Lukašenko povedal, že rozmiestnenie jadrových zbraní Ruskej federácie je jeho „naliehavou požiadavkou“

Zverejnené:

Upravené: 13. júna 2023 o 15:23

222

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Samozvaný prezident Bieloruska Alexander Lukašenko tvrdí, že rozmiestnenie ruských taktických jadrových zbraní na bieloruskom území bolo jeho požiadavkou voči Ruskej federácii.

Informuje o tom portál BelTA.

Na otázku, prečo má Bielorusko jadrové zbrane a aké sú podmienky ich skladovania a používania, Lukašenko odpovedal: „Prečo je to potrebné? Aby už ani jedna noha žiadneho bastarda nevkročila na bieloruskú zem.“

Poznamenal, že rozmiestnenie jadrových zbraní v Bielorusku je jeho požiadavkou a „naliehavou požiadavkou“ na ruskú stranu s cieľom „zaručiť bezpečnosť“ Bieloruska.

„Myslím si, že málokto chce bojovať s krajinou, ktorá má takéto zbrane. Je to odstrašujúca zbraň. Radi by sme sa však, samozrejme, vyhli situáciám, keď by bolo potrebné ho uplatniť. Božechráň, aby som sa musel rozhodnúť o použití týchto zbraní v modernej dobe. Ale nebudeme váhať, ak bude proti nám agresia,“ povedal Lukašenko.

Ruský prezident Vladimir Putin predtým povedal, že taktické jadrové zbrane budú dodané do Bieloruska po 7. až 8. júli.

Spojené štáty zároveň zatiaľ nevidia náznaky, ktoré by naznačovali, že došlo k presunu ruských taktických jadrových zbraní do Bieloruska.

25. mája ministri obrany Ruska a Bieloruska podpísali dokumenty o rozmiestnení taktických jadrových zbraní na bieloruskom území. V ten istý deň Lukašenko povedal, že jadrové zbrane Ruskej federácie sa už začali presúvať do Bieloruska.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA