Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Microsoft pripravuje nový headset pre zmiešanú realitu, ktorý bude konkurovať Vision Pro

Zverejnené:

Upravené: 9. augusta 2024 o 16:01

213

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Microsoft podpísal dohodu so spoločnosťou Samsung o výrobe a dodávke „stoviek tisíc“ micro-OLED displejov používaných pre náhlavnú súpravu zmiešanej reality.

Ďalšie detaily tiež naznačujú, že spoločnosť pripravuje konkurenta k Apple Vision Pro. Informoval o tom Windows Central.

Uvádza sa, že nová náhlavná súprava bude určená pre masových spotrebiteľov. Umožní vám konzumovať rôzne typy obsahu, ako sú hry a filmy, otvorené aplikácie v priestore okolo vás a ďalšie. To sa líši od náhlavnej súpravy HoloLens, ktorá sa väčšinou používa v profesionálnych oblastiach.

Nedávny patent od Microsoftu tiež naznačuje, že náhlavná súprava by mohla vyzerať blízko Vision Pro od Apple. Bude mať OLED displeje a priechodné kamery na simuláciu zážitku z rozšírenej reality.

Uvádza sa tiež, že s najväčšou pravdepodobnosťou bude náhlavná súprava založená na operačnom systéme Android, nie na Windowse. Spoločnosť Microsoft sa domnieva, že aplikácie pre UPW a systém Windows Core používané v HoloLens sú zastarané. Preto hľadá nové príležitosti na implementáciu zmiešanej reality.

Úplne neopustia ani svoj vlastný operačný systém. Microsoft v súčasnosti pracuje na riešení, ktoré vám umožní spustiť simuláciu systému Windows prostredníctvom cloudu.

Projekt s kódovým označením Williams Bay by mal používateľom umožniť hostiť rôzne aplikácie Windows v priestore a komunikovať s nimi, ako keby bežali lokálne. Je to podobné ako aplikácie z iPadu na Vision Pro.

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne ďalšie informácie o novom headsete, ktorý však bude hotový až v roku 2025 a jeho predstavenie sa pravdepodobne uskutoční už v roku 2026.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA