Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Nemecký minister obrany: Rozhodnutie o tankoch pre Ukrajinu bude prijaté čoskoro

Zverejnené:

Upravené: 23. januára 2023 o 10:19

722

Zdroj: guateplay.com

REKLAMA

Globalnews

Nemecký minister obrany Boris Pistorius vyzval na trpezlivosť pri rozhodovaní o dodávke tankov Leopard 2 na Ukrajinu.

Povedal to v rozhovore pre ARD.

„Nejde len o dodávku alebo nedodanie týchto nádrží, ale aj o zváženie dôsledkov nečinnosti, ako aj opatrení. “ Leopard“ je ťažká obrnená zbraň, ktorú je možné použiť aj na útočné účely. A musíte si to veľmi dobre premyslieť, keď ich odovzdáte ďalej. Rozhodnutie bude prijaté čoskoro. Závisí to však od mnohých faktorov,“ povedal Pistorius.

Je presvedčený, že je v záujme Nemecka a Európy, aby to robili opatrne a opatrne, „a nie unáhlene alebo ľahkomyseľne“.

„Rozhodnutia sa prijímajú vtedy, keď sú potrebné – a to sa deje v kancelárii. Okrem iného hovoríme o bezpečnosti nášho vlastného obyvateľstva a o tvrdení, že sa nechceme stať stranou vojny. A zároveň podporovať Ukrajinu zo všetkých síl na víťazstvo v tejto vojne,“ povedal Pistorius.

Minister poznamenal, že existujú aj iné štáty, „ktoré môžu prispieť“. Jeden z nich „konal spolu a v zhode ako spojenci vo všetkých fázach tejto strašnej vojny“ a mal dobré skúsenosti s týmto procesom.

Na otázku týkajúcu sa vyhlásenia, že chce skontrolovať zásoby tankov Bundeswehru, minister uviedol, že jeho práca je „oveľa rozsiahlejšia a presnejšia ako len počítanie, koľko tankov Leopard je k dispozícii a koľko ich možno dodať“.

Zaoberá sa predovšetkým operačnými schopnosťami a harmonogramami, ako aj koordináciou s partnermi a priemyslom. Chce byť pripravený na možné rozhodnutie dodávať nádrže Leopard.

Pripomeňme, že nemecký minister zahraničných vecí uviedol, že Berlín nebude namietať, ak Poľsko pošle na Ukrajinu tanky Leopard 2 nemeckej výroby.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA