Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Nepriateľ nemá odvahu priznať porážku a opustiť Ukrajinu, tvrdí Zelenskyj

Zverejnené:

Upravené: 13. júla 2022 o 8:02

1539

Zdroj: ukrinform.es

REKLAMA

Globalnews

Prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil na svoju web stránku video v ktorom poznamenal, že napriek úspechu ukrajinských bojovníkov a ruským stratám nepriateľ stále nemá odvahu priznať porážku a dostať sa z ukrajinskej pôdy.

„Ruská federácia má veľmi dobrý prehľad o tom, čo je moderné delostrelectvo, a nebude mať bezpečnú zadnú časť nikde na našej pôde, ktorú obsadili. Cítili, že operácie našich spravodajských dôstojníkov na obranu ich vlasti boli rádovo silnejšie ako ktorákoľvek z ich špeciálnych operácií.

Ruskí vojaci, vieme to z odpočúvania ich rozhovorov, sa otvorene boja našich ozbrojených síl. 139 dní takejto vojny, takmer 20 týždňov, sa takzvaná druhá armáda sveta bojí Ukrajincov a je schopná niečo urobiť len na základe bezodných zásob ešte starých sovietskych zbraní.

Putin sa v Teheráne stretne s Erdoganom

Už nemajú strategickú silu, charakter ani pochopenie toho, čo robia tu na našej pôde. Nie je tu omrvinka odvahy priznať porážku a stiahnuť vojakov z ukrajinského územia,“ povedal Zelenskyj.

Podľa Zelenského sa Ukrajina bude môcť chrániť, obnovovať a realizovať všetky svoje zahraničnopolitické ciele: „Keď na tom budú úprimne pracovať milióny ľudí – každý na svojej úrovni – výsledok bude povinný,“ dodal.

Biden predložil na ratifikáciu protokoly o pristúpení Švédska a Fínska k NATO

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA