Sociálne siete

Šport

Petra Vlhová obsadila v slalome v Záhrebe druhé miesto

Zverejnené:

Upravené: 15. januára 2023 o 18:06

923

Zdroj: eurosport

REKLAMA

Globalnews

Petra Vlhová skončila v slalome Svetového pohára v Záhrebe druhá.

Za Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 76 stotín. Na treťom mieste skončila Švédka Anna Swennová-Larssonová so stratou 1,21 sekúnd.

​Shiffrinová triumfovala v Záhrebe po piaty raz a už iba jedno víťazstvo jej chýba k tomu, aby sa dotiahla na ženský rekord Lindsey Vonnovej, ktorá vyhrala 82 pretekov Svetového pohára. Absolútny rekord drží Švéd Ingemar Stenmark, ktorý získal prvé miesto celkovo v 86 pretekoch.

„Som veľmi šťastná. Je to neuveriteľné, že som vyhrala piate preteky SP za sebou. Lyžovanie mi teraz prináša veľkú radosť,“ uviedla v cieľových priestoroch Shiffrinová, ktorá je suverénne na čele celkového poradia Svetového pohára a vedie aj klasifikáciu slalomu.

Vlhová získala v Záhrebe korunu snehovej kráľovnej tri roky za sebou. V stredu bola po prvom kole druhá o 55 stotín za Shiffrinovou, keď sa po výjazde zo strminy nevyhla chybám. V druhom kole predviedla na rozbitej trati dravú jazdu, zvládla aj terénne nerovnosti a posunula sa na druhú priečku. 

„Bolo to náročné, bolo veľmi teplo. Ja to hodnotím pozitívne. Teším za z druhého miesta. Odstup od Mikaely je trochu väčší, ale ona je v tejto sezóne veľmi silná. Keď sa rozbehne, je veľmi ťažké ju zastaviť. Musím si zanalyzovať obe jazdy a vo štvrtkovom slalome dám do toho všetko,“ povedala Vlhová.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA