Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Putin a Kim Čong-un podpísali dohodu o pomoci v prípade agresie

Zverejnené:

Upravené: 19. júna 2024 o 17:01

238

Zdroj: Getty Images

REKLAMA

Globalnews

Ruský vládca Vladimir Putin a severokórejský diktátor Kim Čong-un podpísali komplexnú dohodu o strategickom partnerstve, ktorá poskytuje vzájomnú pomoc v prípade agresie proti jednému z týchto štátov.

Informovala o tom ruská agentúra Interfax.

Podľa Putina podpísaný dokument zabezpečuje najmä poskytnutie vzájomnej pomoci v prípade agresie voči jednej zo strán tejto zmluvy.

Putin sa zároveň začal sťažovať na dodávky zbraní západnými krajinami na Ukrajinu, aby zasiahli územie Ruska. Podľa neho „ide o hrubé porušenie obmedzení, ktoré prijali západné krajiny v rámci rôznych druhov medzinárodných záväzkov“.

V predvečer svojej návštevy KĽDR Putin publikoval článok, v ktorom chválil túto krajinu za jej „pevnú podporu“ okupantov vo vojne proti Ukrajine a povedal, že je pripravený úzko spolupracovať so Severnou Kóreou „na tom, aby sa medzinárodné vzťahy stali demokratickejšími a stabilnejšími“.

19. júna ruské propagandistické médiá tvrdili, že severokórejský diktátor Kim Čong-un vyjadril „plnú podporu“ ruskej agresii na Ukrajine počas návštevy Kremľa v KĽDR.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA