Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Tinder bude uvoľnený z ruského trhu do konca júna

Zverejnené:

Upravené: 2. mája 2023 o 18:52

186

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Spoločnosť Match Group, vlastník zoznamovacej služby Tinder, uviedla, že sa stiahne z Ruska do 30. júna s odvolaním sa na potrebu chrániť ľudské práva.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výročnú správu spoločnosti.

Match Group sa tak stane jednou z mnohých západných firiem, ktoré opustili Rusko po tom, čo Ruská federácia začala inváziu na Ukrajinu v roku 2022.

„Zaviazali sme sa k otázke ľudských práv,“ uviedol Match vo svojej výročnej správe zverejnenej v pondelok.

„Naše značky prijímajú opatrenia na obmedzenie prístupu k svojim službám v Rusku a dokončia svoj odchod z ruského trhu do 30. júna 2023,“ uviedla spoločnosť.

Mnoho poskytovateľov digitálnych služieb s malým počtom zamestnancov v Rusku, ako sú Spotify a Netflix, sa stiahlo z trhu krátko po tom, ako Ruská federácia začala inváziu vo februári 2022.

Spoločnosť Match, ktorej značky zahŕňajú zoznamovacie aplikácie ako Tinder, Hinge a PlentyOfFish, urobila niekoľko verejných vyhlásení o svojich aktivitách v Rusku, ale v marci 2022 zaznamenala negatívny vplyv na svoje európske podnikanie.

Akcionár spoločnosti Match, Friends Fiduciary Corp, uviedol, že Match išiel príkladom pre ostatných tým, že spojil svoje rozhodnutie s rizikami v oblasti ľudských práv, ktorým čelí ukrajinský ľud.

Generálny riaditeľ Friends Fiduciary Jeff Perkins povedal agentúre Reuters, že podniky, ktoré fungujú na základe dôvery, majú dobré dôvody na odchod z Ruska.

„Nevyzerá to dobre, aby dôveryhodná značka pokračovala vo svojich aktivitách v krajine, kde je hlava štátu obvinená Medzinárodným trestným súdom,“ zdôraznil.

ICC vydal 17. marca zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina a obvinil ho z vojnového zločinu nelegálnej deportácie detí z Ukrajiny.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA