Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Tesla zvýšila ceny svojich automobilov v Spojených štátoch, Číne, Japonsku a Kanade

Zverejnené:

Upravené: 2. mája 2023 o 16:00

222

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Americká automobilka Tesla zvýšila ceny svojich elektrických vozidiel v rozmedzí 290 dolárov v Kanade, Číne, Japonsku a Spojených štátoch.

Agentúra Reuters o tom píše s odkazom na webovú stránku spoločnosti.

Toto je prvé zvýšenie cien dvoch najpredávanejších modelov spoločnosti Tesla súčasne na niekoľkých trhoch, hoci ceny celej zostavy sú po sérii zliav výrazne nižšie ako v januári.

Minulý mesiac generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk uviedol, že spoločnosť bude uprednostňovať rast predaja pred maržami a bude sa tešiť na zisky neskôr, keď zavedie softvér pre autonómne riadenie pre väčšiu flotilu vozidiel.

Od januára Tesla prešla na cenový model v reálnom čase, ktorý je bližšie k leteckým spoločnostiam alebo zdieľaniu automobilov ako k pevným cenám tradičného modelu automobilového priemyslu.

V pondelok webová stránka spoločnosti Tesla oznámila, že spoločnosť zvýšila počiatočnú cenu o 250 dolárov za základné modely Model Y a Model 3 v Spojených štátoch.

Ceny na druhom najväčšom trhu, v Číne, ako aj v Kanade a Japonsku, sa zmenili približne o rovnakú sumu.

Prvýkrát od januára Tesla zvýšila cenu svojho najlacnejšieho auta, Modelu 3, v Spojených štátoch.

Základný Model 3 s pohonom zadných kolies je v USA stále o 14% lacnejší ako na začiatku roka. Verzia Modelu Y s dlhým dojazdom zostáva na najväčšom trhu spoločnosti Tesla približne o 24% lacnejšia.

V Kanade Tesla zvýšila ceny o 300 kanadských dolárov (222 dolárov) za vysoko výkonné verzie Modelu 3 a Modelu Y. V Japonsku sa ceny Modelu 3 základnej úrovne zvýšili o 37 tisíc jenov (269 amerických dolárov).

V Číne Tesla zvýšila ceny o 2 000 juanov (289 dolárov).

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA