Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trump zúri nad výsledkami utorkových volieb do Kongresu

Zverejnené:

Upravené: 10. novembra 2022 o 9:37

306

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Bývalý americký prezident Donald Trump zúri pri sledovaní výsledkov utorkových volieb do Kongresu. S odvolaním sa na jedného Trumpovho poradcu, ktorý je v kontakte s najbližším exprezidentovým okolím, o tom informovala stanica CNN.

Výsledky pre republikánov zatiaľ nie sú takým presvedčivým úspechom, ako čakali. Súboj o Senát zostáva vyrovnaný, v Snemovni reprezentantov majú zatiaľ republikánski kandidáti prevahu, ale nie výraznú.

Podľa zdroja CNN Trump „na všetkých kričí“„Záleží na kandidátoch. Všetci boli zlí,“ uviedol exprezidentov poradca pri kritike republikánskych kandidátov, z ktorých mnohé vybral Trump.

Exprezident tesne pred voľbami ohlásil, že vystúpi 15. novembra s významným oznámením. Podľa poradcu tento plán zrejme nezmení, pretože „odklad by bol ponižujúci“. V tejto veci ale podľa tohto zdroja panujú stále nejasnosti.

Musk predal akcie Tesly v hodnote 3,95 miliardy dolárov

Najbolestnejšou stratou pre Trumpa je Pensylvánia, kde republikánsky kandidát do Senátu Mehmet Oz priznal porážku v telefonáte s víťazným demokratom Johnom Fettermanom. V primárnych voľbách Trump podporil Oz.

Trumpom vybraní kandidáti zvíťazili v senátnych voľbách napríklad v Ohiu alebo Severnej Karolíne, ale víťazstvo „trumpistov“ sa obmedzujú podľa CNN na zjavne republikánske orientované štáty.

Nie všetci Trumpovi kandidáti si viedli dobre vo voľbách do Snemovne reprezentantov. V New Hampshire prehrala exprezidentova bývalá poradkyňa Karoline Leavittová s demokratom Chrisom Pappasom. Trumpov kandidát Bo Hines v Severnej Karolíne prehral s demokratom Wileym Nickelom.

Pre Trumpa je aj ranou hladké víťazstvo Rona DeSantisa v súboji o post floridského guvernéra. DeSantis sa označuje za najväčšieho Trumpovho súpera o republikánsku nomináciu pre prezidentské voľby v roku 2024. DeSantis porazil demokrata Charlieho Crista skoro o 20 percentuálnych bodov.

Facebook príde o 13 percent zamestnancov. 11 tisíc ľudí dostane vyhadzov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA