Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trumpova firma sa dopustila daňových podvodov, rozhodol newyorský súd

Zverejnené:

Upravené: 7. decembra 2022 o 9:22

763

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Firma bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, The Trump Organization, bola v utorok na súde v New Yorku uznaná za vinnú z daňového podvodu. Podľa agentúry AP je to jasné odmietnutie finančných praktík vysokých manažérov v Trumpovej spoločnosti.

Trump sám súdený nebol, aj keď podľa vyšetrovateľov presne vedel, čo sa dialo. Trestom pre firmu môže byť pokuta vo výške až 1,6 milióna dolárov, čo by ale podľa AP pre spoločnosť tejto veľkosti nemalo mať dramatické dopady.

Hlavnou postavou prípadu bol bývalý finančný riaditeľ The Trump Organization Allen Weisselberg, ktorý sa výmenou za dohodu na päťmesačnom treste odňatia slobody priznal, že manipuloval s firemným účtovníctvom a v daňovom priznaní zatajil 1,7 milióna dolárov,  ktoré dostal na firemných benefitoch.

Štátnym zástupcom sa podarilo presvedčiť porotu o tom, že Weisselberg sa trestnej činnosti dopúšťal v mene firmy a že tá mala z nej mala prospech. Weisselberg, ktorý rovnako ako ďalší vysoko postavení manažéri ťažil z výhod, akými boli luxusné autá alebo bezplatne poskytnuté byty, na súde vyhlásil, že nikto z rodiny Donalda Trumpa o jeho nelegálnych krokoch nevedel.

To zdôrazňoval aj sedemdesiatšesťročný republikánsky exprezident, ktorý celý prípad označil za hon na čarodejnice, za ktorým stoja demokrati.

Dnešným verdiktom ale súdne ťahanice okolo Trumpa, ktorý sa rozhodol, že bude v roku 2024 znovu kandidovať na prezidenta, zďaleka nekončí. V ďalších procesoch teraz čelia podozreniu z nelegálneho prechovávania tajných dokumentov, manipulácie s hodnotou majetku alebo ohovárania.

Nemocniciam v Nemecku hrozí kolaps kvôli RS vírusu, množia sa prípady detí na prístrojoch aj úmrtí

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA