Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

USA oznámia novú vojenskú pomoc Ukrajine vo výške 400 miliónov dolárov

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2024 o 18:27

154

V stredu, na ktorú pripadol Deň Nezávislosti Ukrajiny, ohlásil americký prezident Joe Biden doposiaľ najväčšiu pomoc Ukrajine od začiatku Ruskej invázie.
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Spojené štáty pripravujú nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote až 400 miliónov dolárov, ktorý môže byť oficiálne oznámený už v utorok 12. marca.

Informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na dvoch amerických predstaviteľov, ktorí hovorili pod podmienkou anonymity

Oznámenie o americkej vojenskej pomoci Ukrajine bude prvým takýmto krokom za posledné mesiace, keďže prideľovanie dodatočných finančných prostriedkov Kyjevu stále blokujú republikáni v americkom Kongrese.

Zatiaľ nie je jasné, odkiaľ Biely dom získa finančné prostriedky na financovanie balíka pre Ukrajinu, ale médiá už skôr informovali, že jednou z možností je použiť rozpočet americkej armády.

Balík pomoci pre Ukrajinu v americkom Kongrese uviazol od minulej jesene kvôli sporom medzi demokratmi a republikánmi o regulácii hranice ich krajiny s Mexikom.

Tento dvojstranný balík podpory pre Ukrajinu schválil americký Senát vo februári, ale zablokoval ho republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson. Zároveň nechal otvorené dvere pre nový dvojstranný balík zahraničnej pomoci.

Uviedol, že návrh zákona o dodatočnom financovaní Ukrajiny sa bude posudzovať hneď, ako sa vyrieši otázka financovania federálnej vlády.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA