Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Berlíne vypukol požiar v utečeneckom centre

Zverejnené:

Upravené: 12. marca 2024 o 18:31

152

ohen
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

V jednom z najväčších utečeneckých centier v Nemecku, na území bývalého letiska Berlín-Tegel, vypukol požiar popoludní 12. marca.

Informovala o tom  n-tv.

V čase požiaru bolo v centre Berlín-Tegel, ktoré bolo navrhnuté na ubytovanie 7 000 utečencov, približne 4 500 utečencov.

Oheň zachvátil jeden z veľkých stanov s rozlohou 1000 metrov štvorcových, kde boli zriadené miesta pre 300 žiadateľov o azyl. Na miesto požiaru vyrazilo 100 berlínskych hasičov. Neskôr hasiči nemeckého hlavného mesta oznámili, že stan úplne vyhorel.

„Našťastie zatiaľ nikto nebol zranený,“ dodala záchranná služba a ubezpečila, že pre utečencov sa našli alternatívne možnosti ubytovania.

Ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Oleksij Makejev uviedol, že o požiari už hovoril so spolkovou ministerkou vnútra Nancy Faeserovou a čaká na výsledky vyšetrovania a ďalšie informácie.

„Hovoríme o veľkom medzinárodnom centre migrantov, migrantov z celého sveta, významnú časť z nich tvoria Ukrajinci. Preto zisťujeme ďalšie podrobnosti,“ napísal diplomat na Facebooku.

Minulý rok berlínsky senát nariadil pokračovanie prijímacieho centra pre utečencov z Ukrajiny na bývalom letisku Tegel po skončení roka 2023.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA