Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Izraeli bol teroristický útok na autobusovej stanici

Zverejnené:

Upravené: 7. októbra 2024 o 11:56

124

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Na hlavnej autobusovej stanici v meste Beersheba v Izraeli spáchal teroristický útok muž, je známy asi jeden mŕtvy a 10 zranených, útočník bol postrelený.

Informoval o tom portál The Times of Israel.

Záchranná služba uviedla, že lekári ošetrili 11 ľudí zranených pri streľbe na hlavnej autobusovej stanici Beersheba, vrátane 25-ročnej ženy, ktorá zomrela na následky zranení.

Medzi obeťami prevezenými do nemocnice Soroca je žena vo veku asi 20 rokov v stave strednej závažnosti a štyria muži vo veku asi 20 rokov v stave strednej závažnosti, všetci so strelnými zraneniami.

Izraelské úrady uviedli, že terorista, ktorý vykonal smrtiaci útok v Beershebe, bol 29-ročný Ahmad al-Uqbi z beduínskej dediny neďaleko mesta Lakia. Má izraelské občianstvo a záznam v registri trestov.

Podľa nepotvrdených správ hebrejských médií bol spojený s Muhanadom Alukabim, ktorý v októbri 2015 spáchal streľbu na tej istej autobusovej stanici v Beershebe. Pri útoku bol zabitý jeden vojak a eritrejský štátny príslušník, ktorého si pomýlili s útočníkom, bol zastrelený.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA