Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj komentoval plán Trumpových poradcov ukončiť vojnu na Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 1. júla 2024 o 13:57

201

large Trump  defdecfaaba abcaca
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že plán poradcov amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorý počíta s možnými ústupkami ukrajinským územiam, je „zlý nápad“.

Povedal to v rozhovore s publicistkou denníka The Philadelphia Inquirer Trudy Rubinovou, jeho slová cituje agentúra Ukrinform.

Zelenskyj poznamenal, že „nevie, ako ukončiť vojnu za deň“.

„Ale ani ja nie som Trump. Ak má taký model, povedzte mi, kto bude proti nemu? Každý chce ukončiť vojnu za deň, najlepšie za hodinu. Ale máme to, čo máme. Ak je myšlienkou vzdať sa našich území, potom to nie je nová myšlienka,“ dodal.

Hlava štátu povedala, že územné ústupky Ukrajine situáciu nevyriešia, pretože Putin potrebuje „kŕmiť svoju spoločnosť informáciami o pseudo-víťazstvách“, takže pán Kremľa „musí byť dosadený na jeho miesto“.

„Ak myšlienka (Trumpa.) Vzdať sa našich území je zlý nápad. To nepovedie k mieru na Ukrajine a medzi Ukrajinou a Ruskom,“ zdôraznil Zelenskyj.

Tento týždeň mu Trumpovi poradcovia predstavili svoj plán na ukončenie vojny na Ukrajine. Stanovuje, že Trump môže zastaviť dodávky vojenskej pomoci Ukrajine, ak odmietne mierové rozhovory, ale Moskva bude varovaná, že akékoľvek odmietnutie rokovať povedie k zvýšenej podpore Kyjeva.

Trumpovo sídlo uviedlo, že prioritou jeho potenciálneho druhého funkčného obdobia bude čo najskôr ukončiť vojnu medzi Ruskom a Ukrajinou.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA