Sociálne siete

Zaujímavosti

Hrošovský a Jankto si zmerali sily v exhibičnom zápase, kopačky vymenili za herné ovládače

Ako dopadol virtuálny česko-slovenský súboj vo FIFA 21?

Zverejnené:

Upravené: 3. marca 2021 o 16:58

1072

Hrosovsky a Jankto si zmerali sily vo FIFA
Hrošovský a Jankto si zmerali sily vo FIFA 21. Zdroj: Red Bull

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Futbaloví záložníci Patrik Hrošovský a Jakub Jankto vymenili kopačky za herné ovládače a na diaľku sa stretli v exhibičnom zápase. Chcete vedieť, kto má lepšie natrénované na virtuálnom trávniku? Pozrite si komentovaný záznam z tohto česko-slovenského FIFA 21 showmatchu na webe redbull.sk/hrac.

To, že športovci trávia svoj voľný čas aj za hracími konzolami, nie je žiadna novinka. Aký vzťah ku gamingu však majú profesionálni futbalisti? Slovenský reprezentant Patrik Hrošovský nedá na obľúbený futbalový simulátor dopustiť a minulý rok sa zapojil aj do turnaja Red Bull Ultimátny Hráč: „V súčasnej chvíli FIFU nehrávam tak pravidelne, ale je pravda, že počas prvej vlny pandémie som hral pomerne často. Hrávam za Manchester City alebo Liverpool, záleží, aké mám obdobie – niekedy to striedam, ale často sú to anglické tímy.“

Český záložník Jakub Jankto sa e-športu venoval naplno ešte pred tým, ako sa rozbehla jeho futbalová kariéra a je aj majiteľom e-športovej organizácie Sampi, ktorá pomáha nádejným hráčom dotiahnuť to na profesionálnu úroveň. Jakub často hráva strategickú hru Heroes of Magic III ale aj Counter-Strike, no a FIFA je samozrejmosťou: „Vždy cez víkend sa snažím dať si aspoň pár zápasov, odohrám ich celkovo takých 10 až 12 za týždeň. Z tímov volím buď Barcelonu alebo Sampdoriu, ktorá u mňa pochopiteľne víťazí.“

Misia RED BULL ULTIMÁTNEHO HRÁČA: Zvíťaziť

FIFA showmatch je súčasťou herného turnaja Red Bull Ultimátny Hráč. Ten odštartoval strategickou mobilnou hrou Clash Royale a tento týždeň sa už nesie práve v znamení FIFA 21. Ak sa chcete zapojiť, stále máte šancu registrovať sa na druhú online kvalifikáciu, ktorá prebehne vo štvrtok 4. marca 2021.

Prípravu už môžu zahájiť aj fanúšikovia taktickej strieľačky Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Tá bude treťou v poradí a CS:GO turnaj začne 9. marca. Od 16. marca vstúpi na scénu aj herný fenomén League of Legends a kolotoč online turnajov uzatvára od 23. marca športová mobilná hra Bike Unchained 2. Na hráčov zo všetkých kútov Slovenska a Česka čaká päť samostatných online turnajov, z ktorých každý bude mať aj svojich ocenených víťazov. A na záver sa dozvieme aj meno jedného Ultimátneho hráča, ktorý v turnajoch preukáže najväčšiu univerzálnosť. Gameri zabojujú nielen o zásobu energie na celý rok a merchandise Red Bull Ultimátny Hráč, ale aj o výlet pre dve osoby na preteky F1, Sony PlayStation 5, Wolt kredity, ceny od Logitech a poukazy na nákup od progamingshop.sk.

Súťaž o zaujímavé ceny pre všetkých

Šancu vyhrať novú konzolu PlayStation 5 a ďalšie skvelé herné zariadenia majú do 31. marca 2021 všetci, nielen účastníci turnaja. Na webe redbull.sk/sutaz prebieha súťaž o lákavé ceny a na zapojenie postačí registrácia a správne zodpovedanie otázok týkajúcich sa turnaja Red Bull Ultimátny Hráč.

Viac o hernom päťboji, pravidlá, rozpis turnajov a registráciu nájdete na redbull.sk/hrac. Viac info nielen o Red Bull Ultimátnom Hráčovi, ale aj zo sveta gamingu, nájdete na hernazona.sk.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA