Sociálne siete

Zaujímavosti

Program pre deti na MDD podľa opatrení?

Zážitky sú viac ako darčeky. Ako naplánovať program pre deti na MDD podľa opatrení?

Zverejnené:

Upravené: 27. mája 2021 o 10:04

793

deti
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Oakville News

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Medzinárodný deň detí sa už blíži, a teda nastal ten správny čas vymyslieť malým ratolestiam atraktívny program. Niektoré aktivity však ovplyvňujú farby na covid automate, preto sme sa pozreli, aké sú možnosti.

Situácia sa už pomaly zlepšuje a to vplýva aj zmierňovanie opatrení. Priaznivejšie farby rodičom dokonca umožňujú, aby deti zobrali po niekoľkých mesiacoch do kina, zoologickej záhrady alebo akvaparku.

Pozrieť si film z kinosály

Návšteva kín bola pred pandémiou pre rodiny jedným z víkendových rituálov. Strávili ako rodina spoločný čas, pri niektorých filmov sa zasmiali, pri iných možno aj trochu báli, ale nakoniec odchádzali domov s nekonečným množstvom námetov na diskusie. Tieto krásne chvíle už nemusia byť spomienkou, pretože kinosály už začínajú otvárať svoje brány. Obmedzením môže byť len celkový počet divákov, ktorí sa líši podľa jednotlivých farieb okresov. Obyvatelia ružových, oranžových a žltých okresov sa môžu tešiť aj na tradičné občerstvenie, bez ktorého si niektorí nadšenci sledovanie filmov nevedia ani predstaviť. Aj kúpa obyčajného lístka do kina na MDD môže byť pre dieťa výborným darčekom, dôležité ale je nepodceniť rezerváciu.

Zoologické a botanické záhrady

Návšteva zoologickej alebo botanickej záhrady môže byť dobrým námetom na celodenný výlet. Pre záujemcov sa už otvára napríklad bojnická ZOO, Malkia Park alebo bratislavská ZOO, ktorá sa teší novému prírastku – malej antilope. Rovnako ako pri kinách je obmedzený celkový počet návštevníkov podľa covid semaforu, a taktiež aj možnosť individuálnych a hromadných prehliadok.

Akvaparky

Pre deti, ktoré milujú plávanie, môže byť otvorenie akvaparkov splneným snom. Tie môžu byť otvorené len v ružovej, žltej a zelenej farbe okresov. Vo vonkajších častiach nie je potrebný negatívny test, ale vo vnútorných bude treba buď antigénny test nie starší ako 24 hodín, alebo RT-PCR/LAMP nie starší ako 72 hodín. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 10 rokov.

Výlet do prírody

Keďže pohyb mimo okres už nie je zakázaný, celodenný výlet v prírode je asi tou najlepšou voľbou, pretože sa na neho nevzťahujú kapacitné obmedzenia. Možností je hneď niekoľko, rodiny sa môžu vybrať na cyklovýlet napríklad ku Korzu v Zálesí, na výstup na hrad Pajštún alebo si ísť len niekam opekať. Ideálne je takýto výlet skombinovať aj s posedením na deke a hrou kariet, šachu alebo dokonca odvážnejších hier ako Activity. Fantázii a chuti sa medze nekladú, dôležité je, aby bol MDD pre malé ratolesti nezabudnuteľný.

 

Tipy pre vás pripravila spoločnosť Piatnik, ktorá sa venuje výrobe hracích kariet, spoločenských hier a skladačiek puzzle.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA