Sociálne siete

Zaujímavosti

Známa reštaurácia basketbalovej hviezdy Shaquilla O’Neala v plameňoch

Mimoriadne známa reštaurácie na jednom z predmestí Atlanty funguje už od roku 1965, člen basketbalovej Siene slávy ju vlastní od roku 2016.

Zverejnené:

Upravené: 10. februára 2021 o 17:16

463

Shaquille O'Neal
Reštaurácia známeho basketbalistu, zdroj: SITA/AP Photo/Ron Harris

REKLAMA

SITA

ATLANTA – Po bohatej a úspešnej kariére sa niekdajší basketbalista Shaquille O’Neal vydal na podnikateľskú dráhu, jeho reštauráciu Krispy Kreme Doughnuts v Atlante však v noci z utorka na stredu zachvátil požiar. K známemu podniku vyrazili hasiči krátko po polnoci miestneho času. Podarilo sa im zachrániť väčšinu budovy, incident si nevyžiadal obete ani zranenia. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.

Mimoriadne známa reštaurácie na jednom z predmestí Atlanty funguje už od roku 1965, v roku 1968 po aprílovom pohrebe kazateľa a bojovníka za občianske práva Martina Luthera King darovala smútiacim v miestnych kostoloch 160 tuctov vychýrených šišiek. Pobočka siete Midtown Krispy Kreme bola jedna z prvých mimo Winstonu-Salemz v Severnej Karolíne a Nashvillu v Tennessee. Shaquille O’Neal reštauráciu kúpil v roku 2016. „Verím, že sa nikto nezranil,“ znela pre WXIA-TV prvá reakcia bývalej basketbalovej hviezdy, ktorá vzápätí doplnila: „Vrátime sa späť a budeme ešte lepší ako doteraz.“

Shaquille O’Neal hral v NBA v rokoch 1992 až 2011, štyrikrát sa stal celkovým víťazom súťaže – trikrát s Los Angeles Lakers a raz s Miami Heat. V profilige absolvoval 1207 duelov základnej časti s priemerom 23,7 bodu a 10,9 doskoku na zápas, v play-off pridal ďalších 216 štartov. V historickom rebríčku NBA mu s 28 596 bodmi patrí ôsma priečka. Po úspešnej kariére sa stal členom basketbalovej Siene slávy.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA