Sociálne siete

Cestovanie

Usadlosť pod Kriváňom: Perfektné miesto na samote, výhľad či zážitková jazda na koni

Široko-ďaleko len pokoj, vo vzduchu cítiť vôňu lesa a Tatier. Miesto, kde sa chodí spomaliť a kde si ukradnete kúsok času len pre seba.

Zverejnené:

Upravené: 1. októbra 2021 o 10:04

1831

Usadlosť pod Kriváňom, zdroj: AMAZING PLACES

REKLAMA

BRATISLAVA – Kam len oko dovidí, tak sú len lúky a hory. Započúvajte sa do toho ticha, ktoré narúša len štebot vtákov či vietor. Moderná chata – usadlosť ako očarujúca samota v lone krásnej prírody. A tu sa vám naozaj môže pred očami mihnúť nejaká srnka či jeleň a až v diaľke uvidíte ľudí s plnými košíkmi húb. Čerstvý vzduch tu vonia a cítiť inak ako v meste. Stačí len zavrieť oči a zhlboka sa nadýchnuť. Takto vyzerá tá pravá „tatranská“ idylka. Priznajme si, kto by Vysoké Tatry nemiloval…

Pod naším národným symbolom – Kriváňom – uprostred nedotknutej prírody v Tatranskom národnom parku je jedna oáza pokoja. Tu vám dobrú noc zaželajú líšky či iní lesní kamaráti a ráno vás pohladia slnečné lúče, tie si dovolia prísť až priamo za vami do postele. Prečo? „Vďaka úchvatnému výhľadu a obrovským oknám zo spálne – je to až tak silný zážitok, že možno nebudete prvú noc môcť ani zaspať. A ak zaspíte, tak to bude spánok do ružova! Takú pohodlnú a veľkú posteľ zrejme doma nemáte,“ sľubuje zážitok z ubytovania česká platforma Amazing Places, ktorá vyhľadáva tie najkrajšie miesta na Slovensku a v ČR.

Výhľad z lesnej cesty, foto: Martina Baumann

Miesto, kde starosti nemajú miesto…

Usadlosť pod Kriváňom nie je zďaleka  taká obyčajná, je čarovná a má svoje neopakovateľnú energiu, po príchode sa tu človek automaticky „prepína“ a zabúda na všetky starosti.

Priestranná terasa, kde sa môžete oddať slnečným lúčom a výhľadu na krajinu

Usadlosť sa zatiaľ môže pochváliť dvomi chalupami  –  Medovka a Dúška, v ktorých objavíte toľko súkromia ako snáď nikde inde. Keď vyrazíte z recepcie smerom k usadlosti, nebudete sa vedieť vynadívať. Budete hltať očami celkovú scenériu a nebudete mať jednoducho dosť. Niekoľko minút autom a zopár kilometrov preto zaručia to práve súkromie od zvedavých očí. Po prekonaní niekoľkých zatáčok a kopčekov na lesnej ceste sa vám naskytne výhľad na osamotenú chatu v diaľke. Určite  zastavte a urobte si fotku!

Okolie je domovom mnohých chránených druhov zvierat a rastlín. Dve chalupy sú vybavené rovnako luxusne a komfortne vo vnútri, ako návštevníci nadobúdajú pocit pri prvom pohľade zvonka.

„Každá z našich chát sa nachádza v odľahlej lokalite ďaleko od ďalších obydlí, a preto zaručuje dokonalé súkromie počas vašej návštevy. Lokalita je taktiež domovom mnohých druhov chránených zvierat a rastlín, z ktorých mnohé žijú len v tejto časti sveta. Ak budete mať šťastie, možno zazriete loviaceho orla alebo k vám príde na návštevu rodina jeleňov,“ sľubuje svojim hosťom aj Usadlosť pod Kriváňom.

Menšia a väčšia

Medovka má dve spálne a je ideálna pre šesť osôb. Dúška už je o niečo väčšia, komfortne sa tu ubytuje až deväť osôb. Krb, dizajnové kúpeľne, plne vybavené kuchyňa, kde nájdete všetko, terasy s prepychovým výhľadom je samozrejmosťou.

Ráno pod Kriváňom – chata Dúška, foto: Martina Baumann

Športovo založení návštevníci zas ocenia v suteréne malú posilňovňu, takže ešte pred výdatnými raňajkami si môžete dať do tela na bežiacom páse alebo si zacvičiť v malej miestnosti na cvičenie.

Moderná kúpeľňa je vybavená nielen štýlovo, ale poskytuje návštevníkom komfort aj v rámci svojej veľkorysej plochy. Navyše celkový dizajn kopíruje ducha celej chaty – od kľučiek, svietidiel, vypínačov až po umývadlové batérie – všetko so všetkým ladí. A oceníte určite aj voňavé mydielka a hygienické potreby, ktoré sú k dispozícii hneď vedľa umývadiel.

Ak si potrebujete vyprať oblečenie, tak tu nájdete práčku so sušičkou – takže či už zmoknete vonku pri turistike, alebo sa „zapotíte“ v posilňovni, tak sa nemusíte báť, že si domov odnesiete kopec špinavého prádla. Tomu sa povie dokonalý komfort!

Chata Medovka, zdroj: Amazing Places

Čerstvý chlebík či zážitok v sedle

Ráno si môžete pripraviť chutnú kávičku zo stroja

A pocit výnimočnosti si utvrdíte, keď vám na dvere zaklope donáška práve čerstvo upečeného chlebíka s chrumkavou kôrkou a k tomu domáca nátierka. A tak skvelé raňajky so šálkou čaju či kávy na terase alebo posedení pod chalupou sa môžu začať!

Pre rodiny s deťmi je ideálny zážitok v podobe pravého farmárskeho života. Môžete sa vybrať na prehliadku Farmy Východná, ale tiež ochutnať miestne BIO produkty a to nie je všetko. Ako praví kovboji sa môžete so skúsenými inštruktormi prejsť po nekonečných lúkach, nasadnúť do sedla môžete dokonca priamo pred vašou chalupou – stačí sa len dohodnúť vopred.

Ale pozor, zážitky nekončia! Na vyžiadanie vám zabezpečíme horské bicykle a vychutnať si môžete turistiku všetkých stupňov náročnosti. Ak máte chuť na dobrodružstvo, vyskúšajte túru na Kriváň priamo od vašej chaty. V zime môžete objavovať okolie na bežkách alebo lyžiach, stráviť deň v jednom z okolitých lyžiarskych stredísk (Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica, Jasná) alebo vyskúšať iné zimné atrakcie v okolí,“ sľubuje pestrý program Usadlosť pod Kriváňom.

Milé prekvapenie – čerstvo upečený chlebík v krásnom prevedení a domáca nátierka! Foto: Martina Baumann

 

Foto zdroj: Martina Baumann, Amazing Places/Usadlosť pod Kriváňom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA