Sociálne siete

DOMOV

Akcia Judáš: Bývalý šéf polície išiel do väzby so všetkými obvinenými

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 10:38

268

large vazenie bfceb
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/Matthew Ansley

REKLAMA

7. december 2020 09:15 SITA, redakcia

BRATISLAVA/PEZINOK – Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vzala do väzby päticu obvinených v rámci akcie Judáš. Ako pre médiá povedal dozorový prokurátor Peter Kyseľ, dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov. Doplnil, že všetci obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Medzi obvinenými sú v tomto prípade bývalý prezident Policajného zboru Milan L. či bývalí predstavitelia Slovenskej informačnej služby Boris B. a Peter G. Ďalšími obvinenými sú Marián K. a Ladislav V.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 2. decembra osem osôb v rámci akcie Judáš. Trestná činnosť sa týka najmä korupcie. Jedna osoba je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti, vydierania a jedna osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili, a niektoré stále aj pôsobia, vo vysokých funkciách Policajného zboru SR, Slovenskej informačnej služby (SIS) a Kriminálneho úradu finančnej správy. Podľa vyšetrovateľa sa trestnej činnosti mali dopúšťať dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA