Sociálne siete

DOMOV

Pendleri sa budú môcť na hraniciach preukázať aj výsledkami antigénových testov zo zahraničia

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 10:40

255

large covid sita feadb
ZDROJ: Ilustračné foto - SITA/Viktor Zamborský

REKLAMA

7. december 2020 09:10 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Pendleri sa na hraniciach budú môcť preukazovať aj výsledkami antigénových testov zo zahraničia, ktoré však nesmú byť staršie ako 14 dní. V tlačovej správe o tom informovala Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR s tým, že úrad vydal novú vyhlášku, ktorá vstúpi do platnosti 8. decembra.

Hranice budú môcť prekročiť ľudia, ktorí majú certifikát vydaný Ministerstvom zdravotníctva SR o negatívnom výsledku antigénového testu či osoby s potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu z mobilného odberového miesta alebo zariadenia sociálnych služieb na Slovensku. Hranice budú môcť prekročiť aj osoby s potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu alebo negatívnym výsledkom PCR testu. Ani v jednom prípade nesmie byť test starší ako 14 dní.

Riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová priblížila, že v snahe zohľadniť možnosti pendelerov reagovať na uvedené zmeny, k nim budú policajti do 11. decembra pristupovať individuálne. Zohľadňovať budú tie osoby, ktoré sa nebudú vedieť preukázať negatívnym výsledkom pri vstupe na územie Slovenska a hodnoverne zdôvodnia nemožnosť zabezpečiť otestovať sa na COVID-19. „Po tomto termíne budú kontroly na hraniciach námatkové,“ dodala.

Správu sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA