Sociálne siete

DOMOV

Bödör nebude stíhaný väzobne, rozhodol súd

Zverejnené:

Upravené: 16. januára 2022 o 16:09

756

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra prepustili zo zadržania na slobodu. V nedeľu popoludní o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, informuje Denník N.

Obvineného podnikateľa najskôr vo štvrtok prepustili z väzby, kde bol pre kauzu Dobytkár. O zopár hodín ho Národná kriminálna agentúrazadržala. Väzobný návrh sa týkal kauzy Valčeky, respektíve Judáš.

Vyšetrovateľ NAKA žiada pre Bödöra väzbu

Norbert Bödör v nej má byť stíhaný za korupčnú trestnú činnosť. Para tvrdí, že jeho klient v tejto veci už vypovedal v januári 2021 po tom, čo mu v decembri 2020 vzniesli obvinenie. „Môj klient je nevinný,“ vyhlásil obhajca.

Hovorí o účelovosti konania, keďže podľa jeho slov v minulosti prokurátor nikdy ani v nadväznom konaní neargumentoval kauzou Judáš, aby čo i len podporil preventívnu alebo kolúznu väzbu.

Na Parovu kritiku, že sa v tejto veci už viac mesiacov neurobili žiadne úkony, reagovala polícia vyjadrením, že vyšetrovanie prebieha plynule a tvrdenia advokáta treba vnímať ako súčasť obhajoby klienta.

Norbert Bödör čelí dvom obžalobám, druhou je kauza Dobytkár. Hlavné pojednávanie nariadil ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, na 25. februára. Obžaloba sa týka 13 osôb. Prokurátor ÚŠP podal v decembri 2021 obžalobu na 11 osôb aj v kauze Očistec.

Novak Djoković prehral súd, musí opustiť Austráliu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA