Sociálne siete

DOMOV

Bývalého šéfa polície Milana L. operovali. Leží vo vojenskej nemocnici v Ružomberku

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 9:44

188

large operacia eead
ZDROJ: Ilustračné foto, Unsplash/Olga Kononenko

REKLAMA

10. december 2020 11:19 SITA, redakcia

BRATISLAVA – V súčasnosti obvineného exprezidenta Policajného zboru (PZ) SR Milana L. hospitalizovali v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku. Ako informoval týždenník .týždeň na svojej internetovej stránke, Milana L. museli operovať a v nemocnici ho stráži policajná eskorta.

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) pre agentúru SITA v tejto súvislosti skonštatoval, že vzhľadom k tomu, že nedisponuje súhlasom dotknutej osoby, nie je oprávnený poskytnúť informácie týkajúce sa osobnosti a súkromia obvinenej fyzickej osoby. Zároveň však vyvrátil informácie, že by hospitalizácia bývalého šéfa polície bola spôsobená násilím. „Ústav Prešov (kde Milan L. vykonáva väzbu, pozn. SITA) neeviduje v danom období fyzické napadnutie obvineného alebo odsúdeného ani použitie donucovacích prostriedkov voči obvinenému alebo odsúdenému,” dodal ZVJS.

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vzala v nedeľu 6. decembra do väzby päticu obvinených v rámci akcie Judáš, medzi ktorými bol aj Milan L. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov. Doplnil, že všetci obvinení podali proti rozhodnutiu sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR. Ich trestná činnosť sa mala týkať najmä korupcie.

https://www.tyzden.sk/politika/69400/exsef-policie-lucansky-skoncil-v-nemocnici/?ref=tit&fbclid=IwAR26APYPehx4X3jIyPHKRnnxAfSDr3BRA9EWSudHvENY1XA3vk0QOVKnkG4

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA