Sociálne siete

COVID19

Prechod Bratislavy do červenej sa dotkne hlavne neočkovaných (+GRAFIKA)

Zverejnené:

Upravené: 5. novembra 2021 o 8:57

1367

Facebook/Matúš Vallo

REKLAMA

GLOBALNEWS

V pondelok sa prechod Bratislavy do červenej farby, prvého stupňa ohrozenia v rámci Covid Automatu, dotkne hlavne neočkovaných ľudí, ktorí bez testu či potvrdenia o prekonaní ochorenia nebudú môcť ísť do posilňovne alebo reštaurácie.

Upozornil na to bratislavský primátor Matúš Vallo na svojej na svojej facebookovej stránke. Novinkou bude aj to, že v interiéri už bude povinný respirátor namiesto nosenia ochranných rúšok.

V rámci Covid automatu je červená fáza pre Bratislavu najhoršia farba, v akej sa môže ocitnúť. Vďaka vysokej zaočkovanosti proti COVID-19 v kategórii nad 50 rokov sa totiž hlavnému mestu farba semafora zlepšuje o dva stupne. „Popravde však treba povedať, že situácia je vážna aj u nás a ak by sme si nemohli uplatniť tieto dva žolíky, boli by sme, ako väčšina slovenských miest, čierni,“ vyjadril sa Vallo.

COVID-19: Pribudlo vyše 7000 pozitívnych prípadov nákazy

Od budúceho týždňa sa kvôli sprísneniu protipandemických opatrení nebude nič zatvárať a pre kompletne zaočkovaných budú fungovať všetky prevádzky prakticky bez zmeny.

„V režime OTP spravidla klesne ich kapacita na polovicu oproti oranžovej farbe a na hromadné podujatia v exteriéri bude pre OTP platiť maximálna kapacita 150 osôb. Režim ‚základ‘ sa pre viaceré podujatia a prevádzky (fitness, bazény, ubytovanie) úplne ruší,“ priblížil Vallo.

„Čo najviac potrebujeme, je uchrániť nemocnice pred ďalším návalom ‚covidových‘ pacientov, a tým pádom aj pred vynúteným obmedzovaním poskytovania ostatnej lekárskej starostlivosti,“ dodal bratislavský primátor.

Bratislavčanov vyzval, aby boli zodpovední i obozretní a situáciu nepodceňovali.

Kompletný zoznam opatrení vrámci Covid Automatu nájdete nižšie.

Zdroj: korona.gov.sk

Orbán v Stredoslovenskej energetike? Sulík chce rokovať s maďarskými investormi

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA