Sociálne siete

DOMOV

Lengvarský nevylúčil lockdown pred Vianocami

Zverejnené:

Upravené: 5. novembra 2021 o 7:22

838

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Od pondelka (8. 11.) bude v bordovej farbe 34 okresov a v čiernej farbe 36 okresov. Červených okresov bude sedem. Oranžové okresy budú dva.

Denne pribudne priemerne 5 302 prípadov nákazy koronavírusom. V stredu o tom po rokovaní vlády informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Vzrástol aj počet hospitalizovaných z 1 223 na 1 774 pacientov. Aktuálne je umelej pľúcnej ventilácii 170 pacientov. Lengvarský občanov vyzval, aby sa dali zaočkovať, ak tak doteraz nespravili. Zopakoval, že okresy s vyššou zaočkovanosťou ľudí starších ako 55 rokov sa môžu zaradiť do lepšej fázy.

Kým pred týždňom prijímali denne do nemocníc 160 pacientov v súvislosti s koronavírusom, tento týždeň už ide o priemerne 200 príjmov. Väčšina pacientov v nemocniciach nie je buď vôbec, alebo je len čiastočne zaočkovaných.

Heger na Východe: Bývalé vlády nepostavili to, na čo dostali peniaze z EÚ

Na otázku, či by Slováci mali pred Vianocami rátať s lockdownom, odpovedal, že to nevylučuje. Dúfa však, že k tomu nedôjde. Považuje to za jednu z možností. Prijať sa podľa neho musia opatrenia, ktoré sploštia nárast prípadov.

O zmene opatrení sa podľa jeho slov ešte bude diskutovať. K reforme zdravotníctva dodal, že verí, že sa ju podarí presadiť.

Orbán v Stredoslovenskej energetike? Sulík chce rokovať s maďarskými investormi

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA